رجیستری ویندوز، یکی از اسرار‌آمیز‌ترین نقاط این سیستم عامل است؛ جایی که کاربران را قادر می‌سازد ‌تقریبا همه سیستم‌عامل را تحت مدیریت و تغییر و تحول قرار دهند؛ هر چند از آغاز کار سیستم‌عامل رجیستری در پشت صحنه فعال است، بسیاری از کاربران اطلاعات اندکی از آن دارند. پس بگذارید شما را همانند کاربران حرفه‌ای با این نقطه اسرار‌آمیز سیستم عامل ویندوز آشنا سازیم.

 

رجیستری در ویندوز، ‌چیزی نیست جز مجموعه‌ای از تنظیمات و پیکر‌بندی‌ها گوناگون که در ارتباط با خود سیستم عامل، برنامه‌ها و کاربران هستند. می‌توانید آن را مشابه یک پایگاه داده‌ای از تنظیمات فرض کنید که همه اطلاعات مهم را در خود جای داده است.

 

این اطلاعات شامل همه نوع از جمله اطلاعات سخت‌افزار‌ها، تنظیمات برنامه‌ها، نرم‌افزارهای نصب شده، پروفایل کاربران و مانند آن است. از آنجا‌ که همه این اطلاعات ‌یکجا ذخیره شده‌اند، ‌ویندوز‌ مدام به رجیستری رجوع می‌کند و این موضوع رسیدگی ویندوز به تنظیمات و پیکر‌بندی‌ها را سریع و آسان می‌سازد.

 

تنظیمات رجیستری, روت ویندوز

 

اجزای سازنده رجیستری ویندوز
رجیستری ویندوز از سه جزء اساسی تشکیل شده است؛ کلید‌های سطح اصلی یا Root، کلید‌ها و مقادیر یا Value. کلیدهای سطح روت؛ جایی ‌که همه کلید‌ها را میزبانی می‌کند و کلید‌ها، هر یک مقادیر یا Value‌های مخصوص به خود را دارند. برای درک این هر سه می‌توانید به درایو، پوشه و فایل فکر کنید.

 

پنج کلید سطح روت در رجیستری ‌هر یک وظایف و مقاصد خاص خود را دارند. بگذارید به شکل خلاصه آن‌ها را معرفی کنیم.

 

تنظیمات رجیستری, روت ویندوز

 

HKEY_CLASSES_ROOT (HKCR): این کلید سطح روت از سوی ویندوز برای مدیریت Object Linking and Embedding یا‌‌ همان OLE که برای برنامه‌نویسان کاملا آشناست و همچنین برای ارتباط فایل‌ها با برنامه‌ها استفاده می‌شود. در این سطح ویندوز تمامی فایل‌های شما را با برنامه‌های مرتبط با آن‌ها پیوند می‌دهد. در نتیجه شما قادر به باز کردن فایل‌ها و تعامل با آن‌ها هستید.

 

HKEY_CURRENT_USER (HKCU): در این بخش، همه ‌اطلاعات مربوط به تنظیمات و پیکر‌بندی‌های در ارتباط با کاربر فعلی ذخیره می‌شود؛ یعنی کاربری که اکنون در ویندوز Log in است. نه تنها سیستم عامل، بلکه سایر برنامه‌ها نیز اطلاعات مربوط به کاربر را در این قسمت از رجیستری ذخیره می‌کنند.

 

HKEY_LOCAL_MACHINE(HKLM): این بخش شامل اطلاعات مربوط به همه تنظیمات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری و مانند آن، بدون در نظر گرفتن کاربر یا User است. از آنجا‌ که این قسمت اطلاعات جامع سیستم را در خود دارد، یکی از قسمت‌هایی است که بسیار مورد ارجاع ویندوز قرار می‌گیرد.

 

HKEY_USERS(HKU): همان گونه که از نام این کلید روت می‌توان دریافت، این بخش مربوط به ذخیره اطلاعات همه کاربران سیستم عامل، اعم از کاربر فعلی و سایر کاربران است. تفاوت آن با HKCU در این است که اطلاعات همه کاربران و نه فقط کاربر فعلی Log in شده را در خود دارد.

 

HKEY_CURRENT_CONFIG(HKCC): این کلید روت، یک لینک به تنظیمات Current Hardware Profile در HKLM است و در نتیجه می‌توان آن را یک کلید روت کاذب دانست.

 

مقادیر کلید‌‌ها
هر یک از این روت‌ها‌، کلید‌های خاص خود را دارند و هر کلید مقادیر مخصوص به خود‌. برای هر کلید در رجیستری، می‌توان شش مقدار متفاوت تعیین کرد، که این مقادیر کاملا بستگی به برنامه یا پیکر‌بندی مورد نیاز و مقصد دارد.

 

تنظیمات رجیستری, روت ویندوز

 

این مقادیر عبارتند از:
String Value: ‌اطلاعات متنی و قابل خواندن یک خطی هستند که از نمونه بارز آن‌ها، می‌توان به مسیر پوشه‌ها و فایل‌ها اشاره کرد. این مقادیر از جمله گونه‌هایی هستند که در رجیستری به وفور مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

Binary Value: همان گونه که از نام آن بر‌می‌آید، این مقادیر تنها از داده‌های باینری (صفر و یک) تشکیل شده‌اند و معمولا برای خاموش یا روشن کردن (فعال و غیر فعال کردن) تنظیمات به کار می‌روند.

 

DWORD Value (32-bit): این مقادیر دقیقا مشابه مقادیر باینری بوده، ولی در عین حال، قادر به ذخیره مقادیری از نوع Integer در دامنه ۳۲ بیت هستند. این مقادیر برای کار با سیستم‌های ۳۲ بیتی طراحی شده‌اند؛ هر چند می‌توان از آن‌ها برای سیستم‌های ۶۴ بیتی در حالت Backward نیز استفاده کرد.

 

QWORD Value (64-bit): دقیقا مشابه DWORD بوده اما محدوده ذخیره‌سازی داده‌های Integer در آن‌ها ۶۴ بیت است‌ و مسلما برای کار با سیستم‌های ۶۴ بیتی طراحی شده‌اند.

 

Multi-String Value: اگر مقادیر String برای ذخیره یک خط اطلاعات متنی بودند، این نوع مقادیر قادر به ذخیره چند خط اطلاعات متنی هستند.

 

Expandable String Value: دقیقا مشابه مقادیر String بوده، ولی قادر به ذخیره متغیرهای محیطی نیز هستند. برنامه نویسان با این متغیرها به خوبی آشنایی دارند.

 

تعریف کلید‌ها و مقادیر جدید در رجیستری
ساخت کلید‌ها و مقادیر جدید در رجیستری، بسیار ساده و بدون هیچ پیچیدگی است؛ اما پیش از هر اقدام و تغییری در رجیستری، حتما یک کپی و نسخه پشتیبان از آن تهیه کنید، زیرا هر گونه تغییر نابجا یا پاک کردن کلید‌ها، می‌تواند منجر به خطاهای اساسی در سیستم عامل شود.

 

تنظیمات رجیستری, روت ویندوز

 

برای ایجاد یک کلید جدید، نخست باید هدف از ایجاد این کلید و‌ جایگاه مربوط به آن در کلیدهای روت اصلی را بدانید. بعد از آن کافی است ‌روی کلید روت اصلی مورد نظر کلیک راست کرده و گزینه New و سپس گزینه Key را انتخاب کنید. در این حالت کلید جدیدی ایجاد می‌شود که شبیه ‌یک پوشه بوده و نامی نظیر New Key # دارد. این نام به سادگی قابل تغییر است.

 

تنظیمات رجیستری, روت ویندوز

 

پس از ایجاد کلید جدید، برای ایجاد مقدار یا مقادیر مورد نیاز آن، بر روی پنل سمت راست کلیک راست کنید و مقدار مورد نظر را ـ بر اساس هدف و نیاز خود ـ انتخاب کنید. بعد از ایجاد مقدار، نام آن را مشخص کنید. توجه داشته باشید ‌اگر در پنل سمت راست به جای مقدار، گزینه Key را انتخاب کنید، ویندوز‌ خودکار یک Sub-Key را برای کلید فعلی ایجاد می‌کند.

 

تنظیمات رجیستری, روت ویندوز

 

وقتی مقدار جدید را ایجاد و نام‌گذاری کردید، باید داده مربوط به آن را نیز وارد کنید. بر روی مقدار ایجاد شده دو بار کلیک ‌و در قسمت Value Data داده مورد نظر را وارد کید. این داده بستگی به هدف شما و یا تنظیمات مورد نظر دارد.

 

تنظیمات رجیستری, روت ویندوز

 

این کلیتی از رجیستری ویندوز و کار با کلید‌ها و مقادیر در آن است. بی‌گمان همان گونه که خود متوجه شدید، ایجاد کلید‌ها و مقادیر جدید در رجیستری، نیازمند اطلاعات بیشتر از نحوه کار سیستم عامل و همچنین وابسته به هدف خاص شماست. برنامه نویسان با رجیستری ویندوز بسیار سر و کار دارند که البته بخش اعظمی از این ارجاع و نیاز از طریق توابع و کلاس‌های موجود در زبان‌های برنامه‌نویسی رفع می‌شود.

 

اما درک کلیتی از کار رجیستری، به هر کاربر‌ این امکان را می‌دهد که در صورت نیاز و با کمی اطلاعات حاشیه‌ای و تکمیلی، بتواند مشکلات یا خطاهای ویندوز را بر‌طرف کرده یا خود اقدام به ایجاد تغییرات و تنظیمات جدید در سیستم عامل کند.
منبع:tabnak.ir


موضوعات مرتبط: ترفندهای کامپیوتر ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : چهار شنبه 15 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : محسن جیریایی |

. ساخت فولدر جدید در ویندوز 7:
شما با استفاده از کلیدهای ترکیبی Ctrl+Shift+N می‌توانید در محیط ویندوز 7، یک پوشه جدید بسازید. کاری که در ویندوزهای قبلی امکان‌پذیر نبود.

2. بازیابی تب‌های به اشتباه بسته شده در مرورگرها:
با استفاده از کلیدهای ترکیبی در Ctrl+Shift+T می‌توان آخرین تب بسته شده در مرورگر را مجدد بازیابی کرد. این ترفند بر روی کلیه مرورگرهای جدید عملی است.

3. ایجاد یک یادداشت جدید با وارد کردن محتویات کلیپ‌بورد در نرم‌افزار Evernote:
نرم‌افزار Evernote یک برنامه پرطرفدار برای یادداشت‌برداری است که برای اکثر سیستم‌عامل‌های معروف عرضه شده است. در صورتی که از این برنامه در محیط ویندوز استفاده می‌کنید، با استفاده از کلیدهای ترکیبی Ctrl+Alt+V در هر قسمتی از محیط ویندوز، می‌توانید آنچه که پیش از این Copy کرده‌اید را در یک یادداشت جدید تحویل بگیرید. در نتیجه دیگر نیازی نیست یک یادداشت جدید ایجاد کنید و محتویات کلیپ‌بورد را در آن Paste کنید.

4. دو کلید ترکیبی در فیس‌بوک:
پس از ورود به سایت Facebook و ورود به حساب کاربری خود، با استفاده از کلید ترکیبی Alt+1 می‌توانید مستقیماً به صفحه News Feed مراجعه کنید. همچنین کلیدهای Alt+2 شما را مستقیماً به صفحه پروفایل‌تان خواهد برد. دقت کنید در صورتی که از مرورگر فایرفاکس استفاده می‌کنید از کلیدهای Alt+Shift به جای Alt استفاده کنید. همچنین از کلیدهای عددی بالای کیبورد استفاده نمایید.

5. ارسال پست جدید در توئیتر:
در محیط Twitter، با فشردن کلید n، امکان ارسال یک توئیت جدید مهیا خواهد شد. همچنین فشردن کلید g و پس از آن r، شما را به تب Mentions@ خواهد برد.

6. فعالیت‌های سریع در TweetDeck:
یکی از نرم‌افزارهای پرطرفدار در حوزه شبکه‌های اجتماعی نرم‌افزار TweetDeck است که به کاربر امکان مدیریت حساب‌های خود در شبکه‌های اجتماعی نظیر فیس‌بوک و توئیتر را می‌دهد. در صورتی که شما نیز از این برنامه برای حساب توئیتر خود استفاده می‌کنید، بعد از اینکه یک توئیت را با استفاده کلیدهای بالا و پایین انتخاب کردید، کلید Space را فشار دهید. خواهید دید که یک پنل کوچک پدیدار می‌شود که با فشردن کلیدهای که در آن مشخص شده است می‌توانید فعالیت‌های مختلفی را بر روی آن توئیت اعمال کنید. لازم به ذکر است فشردن کلید میان‌بر / در این برنامه، یک ستون جستجوی جدید ایجاد خواهد کرد.

7. بررسی نتایج گوگل با کی‌بورد:
برای استفاده از این ترفند بایستی در ابتدا از فعال بودن قابلیت Instant در جستجوی گوگل اطمینان پیدا کنید. برای این کار بایستی به صفحه Search settings گوگل بروید و اطمینان پیدا کنید گزینه Use Google Instant انتخاب شده باشد. اکنون (پرشیا استایل) در صورتی که عبارتی در گوگل جستجو کنید، پس از مشاهده نتایج، با استفاده از کلیدهای بالا و پایین می‌توانید هر نتیجه را به حالت انتخاب دربیاورید. با فشردن Enter وارد آن شوید و با فشردن کلید جهت راست، صفحه پیش‌نمایش آن را مشاهده کنید.

8. ارسال سریع ایمیل در Gmail:
پس از تایپ متن یک ایمیل در محیط Gmail، به جای کلیک بر روی دکمه Send، کافی است کلیدهای ترکیبی Tab+Enter را فشار دهید تا ایمیل ارسال شود.

9. ورود به آیتم کنونی در گوگل ریدر:
در صورتی که از گودر برای مطالعه فید سایت‌های مورد علاقه خود استفاده می‌کنید، کافی است به هنگام مشاهده یک آیتم، کلید V را فشار دهید. خواهید دید که مستقیماً به صفحه‌ پست مورد نظر در سایت اصلی خواهید رفت.

10. عکس‌برداری از پنجره جاری در محیط ویندوز:
اکثر کاربران اطلاع دارند که با فشردن کلید Print Screen در محیط ویندوز، یک تصویر از کل صفحه در کلیپ‌بورد ویندوز ذخیره خواهد شد. اما در صورتی که از کلید ترکیبی Alt+Print Screen استفاده کنید، یک تصویر از پنجره جاری ویندوز در کلیپ‌بورد ذخیره می‌شود.

11. ثبت تاریخ جاری در Notepad:
در صورتی که قصد دارید تاریخ و ساعت جاری را در Notepad وارد کنید، نیازی به تایپ آن نخواهید داشت. کافی است کلید F5 را فشار دهید تا زمان کنونی درج گردد.


موضوعات مرتبط: ترفندهای کامپیوتر ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : پنج شنبه 27 آذر 1393برچسب:, | | نویسنده : محسن جیریایی |
یکی از مشکلات شایع در سیستم‌های تحت ویندوز، کند بودن سرعت بالا آمدن و راه‌اندازی آن است. به طوری که پس از روشن کردن سیستم، زمان زیادی صرف ورود به ویندوز و بارگذاری کامل صفحه دسکتاپ می‌شود. این موضوع در کامپیوترهای قدیمی و سیستم‌هایی که دارای نرم‌افزارهای نصب شده زیادی هستند بیشتر به چشم می‌خورد. بسیاری از کاربران برای حل این مشکل از طریق تنظیمات msconfig به خالی کردن برنامه‌های اجرا شده در Startup میپردازند. این راه مفید است اما همواره نمی‌تواند کافی باشد. در صورتی که از ویندوز ویستا یا 7 استفاده می‌کنید و با این مشکل روبرو هستید، بایستی بدانید در این دو ویندوز قابلیتی به نام Windows Boot Performance Diagnostics نفهته است که بسیاری از کاربران از آن بی‌خبرند. با فعال نمودن این ابزار، ویندوز به طور اتوماتیک موانعی که باعث کاهش سرعت بالا آمدن ویندوز می‌شود را به طور اتوماتیک تشخیص داده و آنها را رفع می‌کند. در این ترفند قصد داریم به معرفی این قابلیت مفید بپردازیم.
برای این کار:
ابتدا در منوی Start عبارت gpedit.msc را وارد کرده و Enter بزنید.
در پنجره Local Group Policy Editor از پنل سمت چپ مسیر زیر را طی کنید:
Computer Configuration > Administrative Templates > System > Troubleshooting and Diagnostics > Windows Boot Performance Diagnostics
اکنون از قسمت سمت راست پنجره، بر روی Configure Scenario Execution level دوبار کلیک کنید.
در پنجره جدید، گزینه Enabled را انتخاب نمایید. همچنین (ترفندستان) اطمینان پیدا کنید در قسمت Scenario Execution Level گزینه Detection, Troubleshooting and Resolution در حالت انتخاب باشد.
اکنون بر روی دکمه OK کلیک کنید.
حال ویندوز را یکبار Restart نمایید.
اکنون Windows Boot Performance Diagnostics فعال بوده و به تشخیص و حل مشکلاتی که باعث کندی بالا آمدن ویندوز می‌شود می‌پردازد.

دقت نمایید برای این که Windows Boot Performance Diagnostics به درستی کار کند، بایستی سرویس (Diagnostic Policy Service (DPS در محیط ویندوز فعال باشد. برای اطمینان این قضیه:
در منوی Start عبارت Services را تایپ کرده و Enter بزنید.
در پنجره باز شده Diagnostic Policy Service را یافته و اطمینان پیدا کنید وضعیت (Status) آن بر روی Started قرار گرفته است.

موضوعات مرتبط: ترفندهای کامپیوتر ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : پنج شنبه 27 آذر 1393برچسب:, | | نویسنده : محسن جیریایی |

همان طور که حتماً می‌دانید نگاه داشتن و فشردن کلیدهای ترکیبی Alt+Tab در محیط ویندوز باعث نمایش کلیه پنجره‌های باز و گردش در میان آنها می‌شود. صفحه نمایش داده شده در Alt-Tab ویندوز XP ظاهر خیلی ساده ای داشت و تنها آیکن‌های مربوط به هر پنجره در آن نمایش داده می‌شد.

 مبع:moje-danesh.lxb.ir

 


موضوعات مرتبط: ترفندهای کامپیوتر ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : شنبه 22 آذر 1393برچسب:, | | نویسنده : محسن جیریایی |

 

ترفندهای ویندوز 7 , امکانات ویندوز 7

گجت‌ها یا ابزارک‌ها، برنامه‌های کاربردی کوچکی هستند که بر روی صفحه دسکتاپ ویندوز 7 قرار می‌گیرند و هر یک کاربری خاصی دارند.
در ویندوز 7 این گجت ها شامل مواردی نظیر تقویم، ساعت، وضعیت آب‌ و هوا، تبدیلات واحد‌ها و نظایر آن‌ها را به صورت کوچک و در عین حال کاربردی بر روی صفحه دسکتاپ هستند.

 

شما می‌توانید با راست کلیک بر روی فضای دسکتاپ و انتخاب Gadgets به این ابزارک‌ها دسترسی پیدا کنید.

در این ترفند قصد داریم دستوراتی را برای مخفی سازی و یا مدیریت آنها به شما آموزش دهیم.


موضوعات مرتبط: ترفندهای کامپیوتر ، ،
برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 16 آبان 1393برچسب:, | | نویسنده : محسن جیریایی |

 

یک ترفند بامزه در نرم افزار Microsoft Word 2007


موضوعات مرتبط: ترفندهای کامپیوتر ، ،
برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : چهار شنبه 7 آبان 1391برچسب:, | | نویسنده : محسن جیریایی |

فعال کردن قابلیت Previous Version
در ابتدا شما برای بازیابی نسخه های قبلی یک فایل و پوشه باید قابلیت Previous Version داریوها سیستم خود را فعال کنید زیرا این قابلیت در ویندوز ۷ به طور پیش فرض فقط بر روی درایو C فعال است و شما در ابتدا فقط میتوانید به نسخه های قبلی فایل و پوشه این درایو دسترسی پیدا کنید،برای فعال نمودن قابلیت Previous Version بقیه داریو های سیستم مسیر زیر را دنبال کنید:

Control Panel > System and Security > System

 

سپس در پنجره ظاهر شده در سمت چپ بر روی گزینه System protection کلیک کنید.

 


موضوعات مرتبط: ترفندهای کامپیوتر ، ،
برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : چهار شنبه 7 آبان 1389برچسب:, | | نویسنده : محسن جیریایی |

صفحه قبل 1 صفحه بعد

.: Weblog Themes By SlideTheme :.